Orthokin @ Your Service
Navigatie
Over OrthoKin.nl
About OrthoKin.nl
Muscle Monitoring
KinQuest.nl
Stressmanagement with SK
Quintessence

Home
Articles
Downloads
FAQ
Discussion Forum
Contact Me
Web Links
Photo Gallery
Search

Submit Link
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 4
Ongeactiveerde Leden: 21
Nieuwste lid: wijlhuizen
Forumonderwerpen
Nieuwste onderwerpen
Sanopharm organiseer...
Meta Stating
Het voordeel van lym...
Trance is onvermijde...
Vragen staat vrij
Actiefste onderwerpen
Sanopharm organis... [0]
Meta Stating [0]
Het voordeel van ... [0]
Trance is onvermi... [0]
Vragen staat vrij [0]
Laatste artikelen
Overleef een hartaan...
Choose a fruit
Gorengan
How To Get Java Code...
Pauselock: Retentiemode is Ankeren van een state
KinesiologieBij ons kinesiologisch testen kunnen we gebruik maken van de Pause Lock of Retentiemode. Het is mijn overtuiging dat dit een NLP-methode evenaart, genaamd: Ankeren van een state.

Een State -- Met een "State" wordt een intense mentaal-emotionele beleving bedoeld, die we inprenten en vervolgens naar believe kunnen oproepen. Voorbeeld: denk aan dat ene bekende deuntje. Ja, dat deuntje. Wanneer was dat? Welke ingeprente indrukken herervaar je nu? Met wie was je? Wat rook je? Wat zag je? ... het deuntje is je anker - je ingang - voor het herbeleven van die ene specifieke ervaring.

Ankeren -- Ankeren is het plaatsen van een anker. Dat mag duidelijk zijn. Activeren van dit anker roept dan (on)gewild die bepaalde herinnering(en) op. In voorgaand voorbeeld is dat het horen van dat deuntje. Wacht er is meer! Je kunt een anker maken in alle varianten van modaliteiten (horen, zien, ruiken, voelen, proeven, emotie, denken, bewegen) Dus ook in aanraken (voelen).

Pauselock (retentiemode) -- Bij ons kinesiologisch testen kunnen we gebruik maken van de Pauselock of Retentiemode. Een methode waarbij we een anker maken door gebruik te maken van de spiertest in beweging (of niet). Voorbeeld: We gaan uit van een sterke spiertest. Je vraagt, "denk aan die ene keer ...". En test. (TOTE) Het is mijn ervaring dat de ene keer het ledemaat (arm/been) "sterk" test en de andere keer "zwak" test == een indicatieverandering. En de voorlopige verklaring voor dit fenomeen is dat de emotie-denk impuls in de eerste situatie zwak is en de tweede groot.

Kneeze -- Een "kneeze" is een term van Michael Breen als hij praat over het ankeren van een emotie-gedachte door het aanraken van een knie. Een goed ankeren veroorzaakt bij de persoon een automatisch herbeleven van die emotie-gedachte.

Ankeren is Pauselock -- Nu is een pauselock (retentiemode) pas volledig als je de emotie-gedachte verankerd hebt. Op zich is de spiertest een anker, maar voor verder gebruik is het gewenst dit vast te leggen in een aanraken van het lichaam, bijvoorbeeld de schouder of de voornoemde knie. Een heractivering door aanraking van de schouder zou dan een indicatieverandering moeten oproepen. En dan is Ankeren gelijk aan de Pauselock.

Gebruik deze aanwijzingen en laat het een aanvulling zijn op je testen!Geplaatst door orthokin op October 05 2008 19:42:370 Reacties 2226 keer gelezen - Afdrukken
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.
Login
Gebruikernaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet inloggen om een bericht te kunnen plaatsen.

Nog geen bericht geplaatst.
[ Govert Flinckstraat 23 | 7312 RP Apeldoorn | 31 55 355 39 73 | Info ]

Copyright © Apeldoorn, 2005

Download The Science of Getting Rich free!