Spiertesten, wat doet het mij
Geplaatst door orthokin op January 31 2010 12:09:49
Spiertesten is het mooiste wat ik tot nu toe heb mogen leren. In het boek "Toets van Gezondheid" werden enkele alinea geschreven over hoe te spiertesten. Ik snapte er geen jota van en toen ben ik op cursus gegaan. ....
Uitgebreid Nieuws
Spiertesten is het mooiste wat ik tot nu toe heb mogen leren. In het boek "Toets van Gezondheid" werden enkele alinea geschreven over hoe te spiertesten. Ik snapte er geen jota van en toen ben ik op cursus gegaan.

Enkele alinea en het leek zo simpel. Niets is minder waar. De finesse zit hem in de interpretatie van de uitslag. Uiteindelijk is ons testen geen functie-/krachttest van de spier. Daar testen we veel te zacht voor. De vraagstelling, de mentale instelling, voorstellingsvermogen en inlevingsvermogen zijn bepalend voor de uitslag.

Door de jaren heen heb ik verschlllende manieren van werkwijzen ontwikkeld. Zo doe ik bij de een voornamelijk bodywerk (puntenvasthouden) en bij anderen meer het "leeswerk" (wat verteld het Lichaam Denken-Voelen Intentie-Weten) en bij anderen een combinatie van beide.

Belangrijk in mijn testen zijn Retentiemode/Pause lock, Bodyscan (variatie op het fenomeen Pause lock) en voorstellingsvermogen. Met voorstellingsvermogen wordt aanspraak gemaakt op de finesse van Lichaam Denken-Voelen Intentie-Weten.

Het lezen / interpreteren van de spiertest vergt een open geest en dat maakt dat het onderhevig is aan misinterpretatie. Bijvoorbeeld: het testen van de naam van de testpersoon, zal veelal een "sterke" spiertest geven, daarmee aantonend dat er geen stress is op de ervaring van de eigen naam. Het is evenwel mogelijk dat de spiertest "zwak" test. Hoe verklaar je dat? Stresst de testpersoon op haar naam? Is er wel getest op de basiswaarde van de spiertest, zoniet dan weet je niet waar je op moet testen?

Spiertesten is mooi en heeft meer diepgang dan een simpele "sterk"/"zwak"-ervaring. En dat maakt voor mij dat spiertesten het mooiste is wat ik tot nu toe heb mogen leren.