Structurele integriteit | Rolfing | Anatomy trains | connective tissue
Geplaatst door orthokin op June 09 2010 18:48:55
Structurele Integriteit (Structural Integrity) heeft alles te maken met het bindweefselcomplex (connective tissue) dat alles omgeeft. Of het nu bloedvaten zijn, spieren, organen, alles is omgeven door bindweefsel. ...


Uitgebreid Nieuws
Focus is alles, het bepaalt de mate van succes van je actie.

Structurele Integriteit (Structural Integrity) heeft alles te maken met het bindweefselcomplex (connective tissue) dat alles omgeeft. Of het nu bloedvaten zijn, spieren, organen, alles is omgeven door bindweefsel. Mijn speurtocht naar optimale impact van een behandeling brengt mij op het werkgebied van Rolfing, Anatomy Trains en Acupunctuur.

Rolfing versus Anatomy Trains
- Lezend tussen de regels door is er een onderscheid te onderkennen tussen de werkwijze van Rolfing en die van Anatomy Trains: het onderkennen van spanningspaden waarlangs de structuur van het lichaam haar spanning vasthoudt (AT) of niet (Rolfing). De ontwikkelaar van Anatomy Trains - Thomas W. Meyers - is een "rolfer" en heeft als doel door te werken met deze "paden" het giswerk uit het systeem te halen. www.anatomytrains.com

Anatomy Trains zijn onderkende longitudinale lijnen (meridianen van boven naar beneden) waarlangs de spanningopbouw haar uitwerking heeft. Ze kunnen oppervlakkig blijven of afwisselend oppervlakkig en dan diep - of vice versa - verlopen. De plekken waar dit kan gebeuren zijn te vinden waar de diepe en oppervlakkige lagen bij elkaar komen, bijvoorbeeld ASIS.

Het doel van beide methoden is om een evenwichtige Structurele integratie te bewerkstelligen door bij de behandeling de aandacht voornamelijk op het bindweefselcomplex te richten en deze te "ontspannen".

En wat doet Acupunctuur hierbij. Het schijnt dat veel van de werking van acupunctuur is gelegen aan de ligging van acupunctuurpunten in het bindweefsel. Het is derhalve denkbeeldig dat shiatzu, sotai en massage andere ook door inwerking op het bindweefselcomplex de positieve uitwerking van dergelijke behandelingen is terug te voeren.

Lees ook: "Tensigrity | Anatomy Trains | Connective tissue"

Huib Salomons - Practitioner Gespecialiseerde Kinesiologie