Orthokin @ Your Service
Navigatie
Over OrthoKin.nl
About OrthoKin.nl
Muscle Monitoring
KinQuest.nl
Stressmanagement with SK
Quintessence

Home
Articles
Downloads
FAQ
Discussion Forum
Contact Me
Web Links
Photo Gallery
Search

Submit Link
Gebruikers online
Gasten online: 1
Geen leden online

Aangemelde Leden: 4
Ongeactiveerde Leden: 21
Nieuwste lid: wijlhuizen
Forumonderwerpen
Nieuwste onderwerpen
Sanopharm organiseer...
Meta Stating
Het voordeel van lym...
Trance is onvermijde...
Vragen staat vrij
Actiefste onderwerpen
Sanopharm organis... [0]
Meta Stating [0]
Het voordeel van ... [0]
Trance is onvermi... [0]
Vragen staat vrij [0]
Laatste artikelen
Overleef een hartaan...
Choose a fruit
Gorengan
How To Get Java Code...
Gorengan
Gorengan
Mams kon met twee soorten marinades een heleboel doen ... Let maar goed op, want deze zijn belangrijk.
1e. Asem-garem= tamarinde marinade...
2e. Bawang-garem= knoflook marinade.

Let op, wij beginnen met de eerste marinade...

1) Doe een duim tamarinde in een half kopje warm water en los de tamarinde erin op...zeef het sap door een zeefje in een schaal...doe er een duim zout bij en een kop water. De marinade goed dooreen roeren.
2) Nu kun je hier in stukjes vis maar ook kippen vleugels...drumsticks...maagjes en levertjes etc in marineren.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Niet alleen om te gado= snoepen...maar ook om er bijvooobeeld sambal gorèng basah van te maken, o.a. sambal gorèng ati= kippenlevertjes.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
3) Let op; Doe een kwart of halve liter zonnebloem olie in de wadjan.
4) Wat je nu wilt bakken...even in de marinade wentelen en in de olie goudbruin bakken.

Dit geldt natuurlijk ook voor o.a. de tahoe en tèmpè...een hele scala van mogelijkheden, de gebakken tahoe en tèmpe komen straks van pas voor het maken van gado-gado.

Mogelijkheid 2...Let op!!

1) Doe 3 tenen knoflook in de tjobè met een duim zout.
2) In een schaal met een kop water en goed doorroeren.
3) Schil een Ketèla=casave en snijdt het in parten van ongeveer 5a6 cm...de stukjes halveren en goed wassen.
4) De stukjes casave in de marinade wentelen en braden in een halve liter zonnebloemolie tot ze goudbruin van kleur zijn, de kleur van ikke dus.
5) Hetzelfde doen wij met de ketèlla rambat=zoete aardappel. Schillen...in plakjes van een cm Snijden...wassen...in de marinade doen en bakken als het vorige.
7) Doe hetzelfde met Soekoen= broodvrucht. Als dat is gelukt de soekoen halveren en dan in partjes van ongeveer twee cm snijden...dezelfde behandeling als boven...goudbruin bakken en eten.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
... Let op, want bij het schillen van Soekoen komt veel witte gom vrij...wat erg plakkerig is.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ook bij deze marinade kan je de tahoe en tèmpè...kippenlevertjes en zelfs hardgekookte eieren, wel even insnijden en braden...wat we kunnen gebruiken voor oa de sambal gorèng telor...sambalgorèng tèmpe`...sambal gorèng tahoe etc etc.

Een scala van voorbeelden om van de gorèngan gerechten te maken...Slamat...Makan.

Geplaatst door orthokin op July 02 2005 13:25:130 Reacties · 3028 keer gelezen - Afdrukken
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

U dient in te loggen of aan te melden als lid om een Waardering op te kunnen geven.

Er zijn nog geen Waarderingen geplaatst.
Login
Gebruikernaam

Wachtwoord



Nog geen lid?
Klik hier om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.
Shoutbox
U moet inloggen om een bericht te kunnen plaatsen.

Nog geen bericht geplaatst.
[ Govert Flinckstraat 23 | 7312 RP Apeldoorn | 31 55 355 39 73 | Info ]

Copyright © Apeldoorn, 2005

Download The Science of Getting Rich free!